Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

10 éves a SZEGEPI

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

2024 - a Tehetség Éve

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

Betűméret:  A   A   A
Aktuális hírek

Száztizenötödik tanévünket kezdjük 2017-09-12

Article main image

Az utóbbi évek legnagyobb létszámával töltötte meg intézményünk ünneplőbe öltözött tanulóifjúsága a művelődési ház nagytermét.

Ünnepségünk első felében Nagy József esperes plébános úr Veni Sancte szentmisén kérte a Szentlélek segítségét az új tanévre is, a mise végén pedig átadták Rác Szabó Krisztiánnak, az intézmény új hitoktatójának katekétikai megbízólevelét. Az új pedagógus olvasta fel a szülők imáját, míg Marton József igazgatóhelyettes úr a tanárok imáját ismertette meg velünk. A szentmisét követően a Kölcsey előtti idők magyar himnuszának tekintett Boldogasszony anyánk című himnuszt énekeltük el.

            Számos vendégünk közül főtiszteletű Dr. Kozma Gábor rektor úr, intézményünk fenntartója köszöntött először bennünket, s elmondta, hogy nincs még egy olyan középiskola a megyében, amelynek tanévnyitóján rektor és dékánok ülnének, s egy család-metafora segítségével ismertette, a Gál Ferenc Főiskola milyen új intézményekkel bővül, s ebben a rendszerben milyen helyet foglal el a mi iskolánk. Kiemelte, hogy egyházi iskola vagyunk, s ez éppen a másokra való odafigyelésben, a segítségnyújtásban, a közös munkában és sportban, szórakozásban jelentkezik. A közösség tagjai sosincsenek magunkra hagyva, de fontos, hogy mindenkinek saját felelőssége, hogy éljen a kínálkozó lehetőségekkel. Beszédének végén jövendő tanévünkre Isten bőséges áldását kérte.

 

Izsó Gábor polgármester úr köszöntőjében rámutatott, milyen fontos intézménye iskolánk Békés városának, tanulói, tanárai szervesen kapcsolódnak a város intézményeihez, szervezeteihez.

Szlota József igazgató úr tanévnyitó beszédében érintette az iskola történelmét, hogyan vált a kis két tantermes gazdasági ismétlő iskola olyan intézménnyé, amely válaszolni tud az idők kihívásaira. Megismertetett bennünket azzal a döbbenetes adattal, mely szerint míg 2015-ben 502 tanulónk volt, jelenleg 553 diák tanul intézményünkben – ez egyedülálló teljesítmény a hasonló oktatási profilú intézmények körében. Elmondta, hogy ilyen feltételek és támogatás mellett jól tervezhető és szervezhető az iskola jövője. A főiskola keretein belül olyan közösségben élhetünk, amely új feladatokkal, kihívásokkal, kapcsolatokkal és színvonalas együttműködéssel kecsegtet bennünket.

Igazgató úr iskolánk Don Boscótól származó jelmondatával kívánt jó munkát, szorgalmat és kitartást az előttünk álló tanévre tanárnak és diáknak egyaránt: „Szeretet nélkül nincs bizalom, bizalom nélkül nincs nevelés!”