Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

2024 - a Tehetség Éve

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

10 éves a SZEGEPI

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

Betűméret:  A   A   A
Aktuális hírek

Tájékoztatás a 2018. évi szaktanácsadói illetve szakértői képzésre történő jelentkezési lehetőségekről 2018-06-07

Article main image

Az Oktatási Hivatal (továbbiakban OH) a szaktanácsadói igények, valamint az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések és pedagógusminősítések ellátása érdekében a szaktanácsadók és szakértők létszámának bővítését tervezi.

A 2018. és 2019. évi szaktanácsadói és szakértői igények pontosítása, valamint a munkaköri és területi szempontok elemzése alapján az OH 2018 júniusától továbbképzéseket indít

-         a szaktanácsadói feladatok, valamint

-         az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési és pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátása érdekében.

A képzések célja a szakmai szolgáltatáson belüli szaktanácsadói feladatok, valamint a pedagógusminősítéssel és az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatos szakértői feladatok jogszerű, szakszerű, zavartalan és hosszú távú ellátásának biztosítása.

A képzésekre történő jelentkezés feltételeit, a képzésbe való bekapcsolódás, valamint a szaktanácsadói illetve szakértői munka végzésének követelményeit az OH honlapján (www.oktatas.hu) a június elején megjelenő felhívásokból részletesen megismerhetik. A jelentkezési feltételeknek legkésőbb a jelentkezés határidejének lejártáig szükséges megfelelni. A szaktanácsadói/szakértői képzésekre történő jelentkezés alapfeltétele – a jogszabályi feltételeken (14 év szakmai gyakorlat, pedagógus szakvizsga) túl - az OH által közzétett hiányterületeknek való megfelelés. A hiányterületi lista a honlapon megjelenő felhívásban a szaktanácsadói területre vonatkozóan 2018. június 5. napján, a szakértői területre vonatkozóan 2018. június 7. napján lesz elérhető.

A munkáltatói hozzájáruló nyilatkozat szintén a képzésen való részvétel feltétele. Ennek hiányában a képzésbe való bekerülés nem lehetséges. A nyilatkozat aláírásával az intézmény fenntartója és a pedagógust foglalkoztató intézmény vezetője hozzájárul az érintett pedagógus szaktanácsadói/szakértői képzésen és Mesterpedagógus fokozatot célzó minősítési eljáráson való részvételéhez, valamint ezek sikeres teljesítése esetén a későbbi szaktanácsadói/szakértői feladatok ellátásához. Aláírásukkal vállalják, hogy a Mesterpedagógus fokozatot célzó sikeres minősítési eljárást követően a Mesterpedagógus tanúsítvány alapján megtörténik a pedagógus Mesterpedagógus fokozatba való besorolása, amelynek fedezetét a központi költségvetés a fenntartó számára biztosítja. Ezen kívül biztosítják a szaktanácsadó/szakértő számára előírt munkaidő-kedvezményt, és a feladatellátáshoz szükséges hetenként legalább egy nevelési/tanítási napra szóló, de évi legfeljebb 25 nevelési/tanítási nap esetében a munkahelyen történő munkavégzés alóli mentesítést (szaktanácsadói/szakértői nap).

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a szaktanácsadói és szakértői képzésekre különböző időpontban lehet jelentkezni az OH felhívásában meghatározott felületen keresztül, az alábbiak szerint:

-        a szaktanácsadói képzésekre 2018. június 5. és június 13. között.

-        a szakértői képzésekre  2018. június 15. és június 24. között.

A szaktanácsadói igények, valamint az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések és pedagógusminősítések ellátása érdekében a szaktanácsadók és szakértők létszámának bővítésével összefüggésben a 2018. évi jelentkezéskor az intézményvezető feladata a pedagógusok jelentkezésének rögzítése a felhívásban meghatározott felületen.

A felhívás alapján a rendelkezésre álló létszám korlátozott, az OH a beérkezett jelentkezések közül a bemeneti feltételek teljesülése, a szakmai és hiányterületi igényeknek való megfelelés, valamint a szakértői, szaktanácsadói területi feladatellátás egyéb szempontjai figyelembe vételével választja ki a képzések résztvevőit. A képzésre való jelentkezési időszak lezárását követően a jelentkezőket az OH elektronikus úton, a képzésre történő jelentkezés során megadott e-mail fiókjukon keresztül értesíti a képzésre való jelentkezés eredményéről.

A szaktanácsadói illetve szakértői képzésre történő jelentkezés nem lehetséges az alábbi dokumentumok bemutatásának hiányában:

Szaktanácsadói képzés dokumentumai:

-         Önéletrajz (Europass)

-         Végzettséget/szakképzettséget igazoló dokumentumok

-         pedagógus szakvizsga vagy azzal egyenértékű dokumentumok

-         Szakmai gyakorlati idő igazolás

-         Munkáltatói hozzájáruló nyilatkozat

-         Egyéb igazoló dokumentumok

-         Jelentkezési lap

Szakértői képzés dokumentumai:

-         Önéletrajz (Europass)

-         Végzettséget/szakképzettséget igazoló dokumentumok

-         pedagógus szakvizsga vagy azzal egyenértékű dokumentumok

-         Szakmai gyakorlati idő igazolás

-         Munkáltatói hozzájáruló nyilatkozat

-         Referencia az utóbbi 10 évben megszerzett pedagógus-és/vagy intézményértékelési tapasztalatról (csak a szakértői képzés feltétele)

-         Jelentkezési lap

A felsorolt dokumentumok formai és tartalmi követelményeiről a későbbiekben az Oktatási Hivatal honlapján lehet tájékozódni.

Kérdés esetén forduljon bizalommal az Oktatási Hivatal munkatársaihoz.

-         szaktanácsadói képzéssel kapcsolatos kérdés esetén a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központ e-mail címén, míg

-         szakértői képzéssel kapcsolatos kérdés esetén a kepzes@oh.gov.hu e-mail címen.