Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

Betűméret:  A   A   A
Aktuális hírek

Átadták a Báró Gelsey Vilmos-díjakat 2019-05-30

Article main image

Átadták a Báró Gelsey Vilmos-díjakat

Átadták a Báró Gelsey Vilmos-díjakat. A kuratórium döntése alapján a díjakat május 29-én adták át a szegedi Székesegyház Látogatóközpontjában tartott ünnepségen. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete az alapító születésnapja alkalmából, 2018 decemberében tette közzé felhívását a Báró Gelsey Vilmos Nagydíjra és a Báró Gelsey Vilmos-díjra. 

A Báró Gelsey Vilmos Nagydíjjal Balog Zoltán református lelkészt, korábbi minisztert, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnökét, miniszterelnöki biztost tüntették ki a keresztény nevelés ügyének több évtizedes, elkötelezett szolgálatáért. Balog Zoltán munkásságát dr. Korzenszky Richárd OSB emeritus perjel méltatta. 

A Báró Gelsey Vilmos-díjat dr. Fedor Tibor, a Miniszterelnökség Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztályának vezetője kapta az egyházi köznevelés rendszerváltás utáni újjászervezésének, majd fejlesztésének segítéséért. Dr. Fedor Tibor laudációját Gyulay Endre nyugalmazott püspök tartotta.

A díjakat dr. Kiss-Rigó László püspök és dr. Kozma Gábor főigazgató, rektor adták át több államtitkár, helyettes államtitkárok, kormánybiztosok és miniszteri biztosok jelenlétében, a magyar tudományos, gazdasági és kulturális élet, a magyar katolikus oktatás és nevelés kiemelkedő személyiségei előtt. A díjazottakat köszöntötte a 98. éves Gelsey Vilmos, a szegedi pedagógiai intézet és a díj alapítója. Az ünnepségen részt vettek a 2014-ben alapított Báró Gelsey Vilmos-díjak korábbi kitüntetettjei is.
 
Sajtómegjelenés:
 
 
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery