Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

10 éves a SZEGEPI

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

2024 - a Tehetség Éve

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

Betűméret:  A   A   A
Hitélet

Reménycsomag – Viber-matricákkal a keresztény értékek mellett 2020-04-21

Article main image

Reménycsomag – Viber-matricákkal a keresztény értékek mellett

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) idén is ingyenesen letölthető matricacsomagot készített a Magyarországon is elterjedt Viber csevegőalkalmazás keretében, Reménycsomag néven.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) idén is ingyenesen letölthető matricacsomagot készített a Magyarországon is elterjedt Viber csevegőalkalmazás keretében, Reménycsomag néven.

A sokak által használt csevegőszolgáltatásokban az emojik mellett már lehetőség van matricákkal is kifejezni mondanivalónkat, amelyek használatával egyszerűbben, gyorsabban, de akár kifejezőbben is kommunikálhatunk.

A Magyar Katolikus Egyház fontosnak tartja, hogy a kommunikáció olyan területén is jelen legyen, amelyet a mai digitális korban az emberek, a fiatalok nap mint nap használnak. Ezért az április 20-tól egy hónapig ingyenesen letölthető, harminc matricából álló csomagban a mindennapokban, ünnepi eseményeken, az élet számos területén előforduló helyzetekre lehet találni szeretettel teli, kedves üzeneteket. A matricák célja, hogy az emberi kommunikáció lehetőleg minél több területét átjárja az igazi, önmagunkon túlmutató szeretet, és így a keresztény értékek is megjelenjenek ezekben az üzenetekben.

A csomag megalkotásával a Katolikus Egyház egyrészt nyitni szeretne minden célcsoport felé, másrészt arra akarja felhívni a figyelmet, hogy azokon a társadalmi területeken, ahol az Egyház a szolgálatait végzi, nekünk, felhasználóknak is van feladatunk, kapcsolódjunk be ebbe a tevékenységbe mi is.

A matricacsomag a Magyar Katolikus Egyház 2020. február és május között zajló SZJA-1%-os kampányának része, amely során az Egyháznak a társadalom körében – az oktatás, a család, a rászorulók segítése és a lelki közösség területén – végzett szolgálatára hívják fel a figyelmet. A matricák megtalálhatók a Viber-matricaáruházban, Reménycsomag néven, illetve letölthetők az alábbi linkről 2020. május 20-ig: https://stickers.viber.com/pages/hcc_hu?redir=1

MKPK Sajtószolgálat

Forrás: https://katolikus.hu/cikk/remenycsomag---viber-matricakkal-a-kereszteny-ertekek-mellett

Article image gallery
Article image gallery