Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

2024 - a Tehetség Éve

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

10 éves a SZEGEPI

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

Betűméret:  A   A   A
Tanulótájékoztató és tanácsadó szolgálat

Kísérleti jellegű, új tehetséggondozó program indult 2015. szeptember 16-tól 2015-09-23

Article main image

Magyar Templeton Program elnevezéssel kísérleti jellegű tehetségazonosító és -gondozó program indult kedden a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) koordinálásával.

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Csermely Péter hálózatkutató professzor nevével fémjelzett egyedülálló, kísérleti jellegű tehetségazonosító és -gondozó program fő célkitűzése a kivételes kognitív tehetségek megtalálása a 10-29 éves korosztályban, és számukra egyéves személyre szabott tehetségtámogatási program kialakítása.

 

Részletesen: A kezdeményezés a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, a European Social Fund, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társfinanszírozásával és a MATEHETSZ szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között, első alkalommal Magyarországon valósul meg. A közlemény szerint a szakértők összesen háromszáz kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar fiatalt válogatnak be a programba hazánkból és a határon túlról egyaránt. Közülük kétszáz 10-19 éves feltörekvő tehetséget a program honlapján elérhető nagy képességteszten kimagaslóan teljesítők közül választanak be, mely tesztet október 20-ig tölthetnek ki a jelentkezők.

 

Továbbá száz 20-29 éves, már alkotó fiatal példaképet hívnak meg a programba korábbi eredményeik alapján.  A programba bekerülő tehetséges fiatalok, agyar Junior Templeton Fellow-k lehetnek akik a következő évtizedek meghatározó vezetőivé, kutatóivá, tudósaivá válhatnak itthon és a nagyvilágban. Ők alkotják majd a Junior Templeton Fellow Network - egy kreatív és értékteremtő közösség - magját, amiben a mintegy háromszáz szakmai és szociális mentor segítségével lehetőségük nyílik tehetségük kibontakoztatására, valamint hozzájárulhatnak a tehetségbarát társadalmi környezet megteremtéséhez.

 

 

A programról részletes tájékoztatás az alábbi honlapon érhető el:

http://www.templetonprogram.hu/

 

(Gy. V. A.)