„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

Gelsey 99 az idei adventben

Isten éltesse sokáig 99. születésnapján a SZEGEPI alapítóját, báró Gelsey Vilmos urat! Boldog születésnapot és áldott karácsonyt!

Gelsey 99 az idei adventben

Isten éltesse sokáig 99. születésnapján a SZEGEPI alapítóját, báró Gelsey Vilmos urat! Boldog születésnapot és áldott karácsonyt!

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete tisztelettel és szeretettel köszönti a 99. születésnapján báró Gelsey Vilmos Urat, a SZEGEPI alapítóját!

Szegedről, és az egyházmegye iskoláiból, óvodáiból küldjük neki Londonba jókívánságainkat, a mielőbbi találkozás reményében, a 100. születésnapra készülés közös örömével.

Ezt a szép születésnapot az adventben ünnepeljük, így a közeledő karácsonyra is növekvő szeretettel gondolva, küldjük Gelsey Vilmos Úrnak az egyetemünk szarvasi Gyakorlóintézménye és a kunszentmártoni Szent Anna Katolikus Óvoda pedagógusainak és gyermekeinek zenés-verses köszöntését, amit a Gelsey 99 alkalmára is készülve állítottak össze, a távolból is hozzá fordulva, meggyújtva az adventi koszorú gyertyáit.

Küldjük ezeket a felvételeket az egyházmegye minden iskolájának és a SZEGEPI partnereinek, minden jóakaratú embernek, akikkel így osztjuk meg a 99. születésnap és a közeledő karácsony, a Megváltó születésének ünnepi örömét.

Isten éltesse sokáig báró Gelsey Vilmos Urat, és adjon Isten áldott, boldog karácsonyt neki és a SZEGEPI, az egyházmegyei iskolák és óvodák közösségeinek!

Dr. Kozma Gábor
főigazgató

Gelsey Vilmos temetése

Budapesten temették el báró Gelsey Vilmost. A Mátyás-templomban június 21-én tartott, búcsúztatóval egybekötött gyászmisét Kiss-Rigó László püspök mutatta...

Báró Gelsey Vilmos gyászmisével egybekötött búcsúztatója a Mátyás-templomban

Gelsey Vilmosra emlékezünk

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete és a Gál Ferenc Egyetem megrendülve tudatja, hogy életének 100. évében londoni otthonában elhunyt báró...

Báró Gelsey Vilmos-díjak átadása június 9-én

Báró Gelsey Vilmos-díjra és Nagydíjra történő jelölésre szóló felhívást tett közzé 2017 decemberében Gelsey Vilmos születésnapja alkalmából a Szeged-Csanádi Egyházmegye...

Felhívás Báró Gelsey Vilmos-díjra és nagydíjra

​A Báró Gelsey Vilmos-díjra és a Nagydíjra történő jelölésre szóló felhívást tesz közzé Gelsey Vilmos december 17-i születésnapja alkalmából a Szeged-Csanádi...

Átadták a Báró Gelsey Vilmos-díjakat (2015)

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete díjait a december 8-án,a szegedi Klebelsberg Teremben megtartott ünnepségen nyújtottak át a magyar...