Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

10 éves a SZEGEPI

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

2024 - a Tehetség Éve

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

Betűméret:  A   A   A
Aktualitás

Múzeumi pályázat karantén idején 2020-04-07

Article main image

Karantén-pályázat indul a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria együttműködésében.

Mindannyian sokszor gondolkodunk azon: bárcsak jönne valaki, aki legalább egy pillanatra megállítaná az időt, hogy összeszedjük magunkat! A sok, stresszes nap után, milyen jó volt, amikor egy teljesen más élmény - legyen az akár egy utazás, vagy egyszerűen időtöltés a haverokkal - rámutatott arra, hogy mennyi minden fontosabb az állandó rohanásnál.

 

Hát, eljött a más. Megállt egy kicsit az idő, belassult az élet, megváltoztak a kapcsolatok és nem ugyanazok a hatások érnek bennünket, mint korábban. Az iskolai tanulás most digitális oktatás lett és hiányoznak azok az emberek, akik miatt még a suli élvezhető volt.

 

Mégis, talán épp ebben a helyzetben érezhetjük meg azt is, hogy az elszigeteltség ellenére, nem vagyunk egyedül – számos helyen találkozhatunk: erkélyeken, videochaten, telefonon, üzenetben. Hirtelen a szülők által sokat szidott közösségi média segít abban, hogy ne veszítsük el kapcsolatainkat.

 

Mi is erre törekszünk, ezért összefogtunk, hogy egy remek pályázatot készítsünk nektek! Várunk minden középiskolást és fiatal felsőoktatásban tanulót!

 

Ha már passzív befogadóként tele van a fejed és a mémek is kezdenek kevésbé viccesek lenni, van számodra egy jó ötletünk: alkoss! Nem szükséges ehhez a művészet megszállottjának lenned, elég az is, ha csupán ki szeretnél kapcsolni egy picit...

 

Ha esetleg még mindig nem éreznéd magad kellőképp motiváltnak, azt is eláruljuk, hogy a legkiemelkedőbb pályázókat pénzjutalommal díjazzuk!

 

A feladat:  konkrétan bármit (is) készíthettek #karantén hívószóra, mi csupán inspirálni szeretnénk titeket. Lejjebb görgetve találtok egy listát a felhasználható gyűjteményi darabokról. Minden esetben megadunk egy múzeumi tárgyat és ezekhez kapcsolódó kisebb szövegeket - innen ti jöttök és a fantáziátok!

 

 Minden további információ itt olvasható