„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

Tanulj tanulni!─Tanulásmódszertan tréninget tartott a SZEGEPI

2020. szeptember 23-24-én az EFOP-3.1.10-17 „Lépj egy fokkal feljebb!” című pályázat keretében 15 órás tanulásmódszertan tréninget tartott a SZEGEPI a GFE Békési Szakképző Iskolában.

A projektben résztvevő tanulók a saját élményű tanulást felkínáló tréningen kipróbálhatták, elsajátíthatták azokat a módszereket, technikákat, amelyek saját, hosszútávon is jól használható tanulási stratégiáik kialakítását eredményezhetik. A saját élményű tanulást korszerű tanulásszervezési eljárások gazdagították. A tanulásra, továbbtanulásra motiváló képzés során a diákok megismerhették az önszabályozó tanulás, a metakogníció fejlesztésének, alkalmazhatóságának lehetőségeit.

A tréning rávilágított arra, hogy a tanulás irányt szab a mindennapjainknak, eredményességét növelheti az elemi tanulási technikák megismerése, a tudatos tanulásfejlesztés, az általa megszerzett tudás pedig javíthatja az életminőséget, növelheti a jövedelmet. A tréninget Sarusi Etelka pedagógiai szakértő, mesterpedagógus tartotta.

Ön- és társismereti tréninget tartott a SZEGEPI

A SZEGEPI 2020. szeptember 16-17-én 15 órás ön- és társismereti tréninget tartott Békésen, a GFE Szakképző Intézményében az EFOP-3.1.10-17 „Lépj egy fokkal feljebb!”...

Korai iskolaelhagyás – CroCoos program

A korai iskolaelhagyás magas számban van jelen a hazai köznevelésben, ezért is vett részt Magyarország 2014 és 2017 között a CroCoos (Cross-sectoral cooperation focused...

A lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatásához kapcsolódó korai jelző- és pedagógiai támogató rendszer működtetése

A köznevelési információs rendszer részeként működtetett korai jelző- és pedagógiai támogató rendszer célja, hogy a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók számának...

Kiadványajánló – A korai iskolaelhagyás mértékének csökkentése

Az Európai Unió egyik célkitűzései között szerepel, hogy 2020-ra uniós szinten 10% alá csökkentik a korai iskolaelhagyás mértékét.

Alma a fán – fókuszban a korai iskolaelhagyás – műhelysorozat

A Tempus Közalapítvány délutáni szakmai rendezvénysorozata az iskolai lemorzsolódás megelőzésében és csökkentésében érintett szereplők számára.

Cikkajánló

Figyelmükbe ajánljuk az alábbi cikkeket a Lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók témakörében.